VI Atklātais Rīgas Skolēnu pils Elektronisko Ziemassvētku dekoru konkurss

Konkurss sekmīgi notika no 2009.gada18 decembra līdz 2010.g.8.janvārim. Tajā piedalījās 52 dalībnieki no Rīgas Skolēnu pils, TJN Annas-2, Ventspils skolēnu jaunrades nama, Auces vidusskolas, Skrīveru A.Upīša vidusskolas, kā arī viesi no Viļņas Bērnu jaunrades un informātikas centra, Šauļu Jauno tehniķu centra un Minskas Bērnu un Jauniešu pils ar 54 darbiem- elektroniskiem Ziemassvētku tematikai veltītiem dekoriem.

Darbi bija izvietoti Skolēnu pils 1. stāva gaitenī, kur tie sekmīgi darbojās līdz 8.janvārim. Pa šo laiku darbus aplūkoja vairāk nekā 3000 skatītāji – Rīgas skolēnu pils Ziemassvētku pasākumu apmeklētāji. Skatītāju atsaucība bija ļoti liela, piemēram, skatītāju balvas piešķiršanai nepieciešamie 100 vērtējumi tika savākti vienā dienā dažu stundu laikā.

8.janvārī, piedaloties konkursa dalībniekiem un viesiem no Lietuvas un Baltkrievijas, kā arī pārstāvjiem no Latvijas Elektronikas un Elektrotehnikas rūpniecības asociācijas un  Rīgas Tehniskās Universitāte Robotikas kluba un pasākumu atbalstošajām firmām Argus un iRobots, konkurss svinīgi tika slēgts. 15 konkursa dalībnieki saņēma  diplomus, 3- Atzinības Rakstus par radošu un oriģinālu risinājumu, pārējie – veicināšanas balvas

Ļoti līdzīgi Ekspertu klasē startēja 3 interesanti darbi: Mantas Bogumilas’’ 3-D Sniegpārsla’’ no Šauļiem, Pāvela Bogdančuka „Iluminācijas elements” no Minskas un Skolēnu pils audzēkņu Maksima Demčenko un Oļega Samovarova „Dekors no CD’’.

RSP audzēkņu darbs ar 1 punkta pārsvaru uzvarēja , un ieguva arī skatītāju balvu. Meistaru klasē nepārspēts palika Antonija Matrunčika (Minska, Baltkrievija) darbs „Ziemassvētku lustra”.

Interesantu keramikas dekoru  „Ziemas kompozīcija” bija izstādījuši Viļņas pārstāvji, kas ieguva 1. vietu Tautas klasē. Trīs Skolēnu pils audzēkņu darbos bija pielietoti alternatīvi barošanas avoti, kā, piemēram, enerģija no svecītes siltuma V.Bukovska darbā „Bezmaksas elektrība” un mehāniskā enerģija A.Žossa darbā „Rullē Tīģeri”. Vairāki Skolēnu pils darbi bija veidoti sadarbībā ar Floristikas pulciņu.

Konkursa noslēgumā viesi no RTU Robotikas Kluba demonstrēja savus jaunākos robotus un uzaicināja piedalīties izstādē „Robotika- 2010”.

Rīkojot nākošo konkursu, paredzēts uzaicināt arī dalībniekus no Krievijas un Igaunijas.

Jānis Ozols- Ozoliņš , Skolēnu pils radioelektronikas pulciņa skolotājs

www.rsp.lv

IMG_3384 by Rīgas Skolēnu Pils.

IMG_3390 by Rīgas Skolēnu Pils.