It was a heart-warming experience with Tryater from Netherlands!

Ir 26.oktobris. Meklējot kopīgo un atšķirīgo teātra spēles procesā, izrādes iestudēšanā un sadarbībā ar savu skatītāju (bērniem, (vec) vecākiem), ir iegūtas burvīgas emocijas un vēlme noteikti vēlreiz satikties!

Par kopīgi pieredzēto stāsta teātra “Zīļuks” pasniedzēja Annija Belogrudova: “Tryater teātris nāk no Frīzijas. Tur cilvēki runā valodā, kas līdzīga nīderlandiešu, bet tomēr tās lietotāji uzskata, ka tā ir atsevišķa valoda – frīziešu! Lūk arī līdzības ar mūsu pašu Latgali un latgaliešiem, kuri tāpat kā frīzieši ir ļoti lepni par vietu no kurienes nāk un valodu, kurā runā.

Šī sadarbības projekta viens no galvenajiem mērķiem bija atrast veidus un aktivitātes, kā veicināt bērnu un vecāku savstarpējo sadarbību, jo attīstoties interneta tehnoloģijām, tiešā komunikācija starp bērniem un viņu vecākiem kļūst arvien retāka, slēpjoties aiz smart-phone, datoriem un sociālajiem tīkliem.

Uzskatu, ka vislielākie ieguvēji no kopīgi veidotajām meistarklasēm bija tie bērni, kas bija kopā ar vecākiem vai kādu ģimenes locekli, jo tas meistarklases uzdevumiem deva citu dziļumu un tie brīnišķīgi palīdzēja satuvināt vecākus ar bērniem, komunicēt un spēt vienoties citā veidā, nevis tikai ar vārdiem.”

2013. gada oktobrī “Zīļuks” viesojās Nīderlandes pilsētā Assenā. Savukārt, 2014. gada oktobrī, Nīderlandes teātris “Tryater” ciemojās pie mums Rīgā. Līdz ar to Nīderlandes un Latvijas sadarbība projekta October Children’s Month ietvaros ir veikusi pilnu apgriezienu ciklu! Bet cerams ne noslēgusies.

 

Pārpublicēts un foto no:

https://www.facebook.com/teatrisziluks