BJC „Rīgas Skolēnu pils” kamerkorim ”Tonika Zelta” medaļa Pasaules koru olimpiādē

Savu ceļu uz olimpiādi uzsākām jau divus gadus atpakaļ, kad pieteicām dalību Starptautiskajā koru konkursā „Venezia in Musica 2013”, kurā ieguvām galveno balvu sieviešu koru kategorijā un sertifikātu dalībai Pasaules koru olimpiādes Čempionu konkursā.

Tā ir īpaša atbildība startēt čempionu līgā, kurā sacenšas tikai paši labākie – starptautisko konkursu uzvarētāji.

Pasaules koru olimpiādē mūsu grupas konkurss norisinājās 17. Jūlijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā kategorijā sieviešu kamerkori. Konkursā atskaņojām četrus skaņdarbus Rutas Vintules un Friča Bārdas „Lietus vīriņš”, Hansa Veisa- Šteinberga un Ovīdija „Cum subit illius”, Selgas Mences „Ziemas saulgrieži” no cikla „Gadskārtu balsis” un norvēģu komponista Jana Magne Frrde skaņdarbu Safari. Skaņdarbi tika rūpīgi izvēlēti un katram no toem ir īpaša nozīme kora vēsturē.

Prieks bija par saņemtajām ovācijām un skatītāju atsauksmēm. Ar īpašu siltumu un izbrīnu cilvēki uzņēma Selgas Mences skaņdarbu, kurā koris parādīja arī mūsu tautas rakstus, īpašajā horeogrāfijā izmantojot arī rakstainus dūraiņus.

18. jūlija vakarā pulcējāmies Arēnā Rīga, kur ar nepacietību gaidījām rezultātus. Neizsakāms prieks pārņēma, kad saņēmām Zelta medaļu un diplomu ar 87 punktiem.

Kopumā esam izbaudījuši Pasaules koru olimpiādi tajā aktīvi piedaloties gan konkursā, gan Interkultur izsludinātajā koru „selfiju” konkursā, kurā bija jāiedzied un jānofilmē Pasaules koru olimpiādes himna – Ērika Ešenvalda „My song”. Šajā konkursā ieguvām trešo vietu un kā balvu saņēmām 10 kg Latvijas zemenes un biļetes uz Stūra mājas ekspozīciju. ( video materiālu var skatīt šeit http://singriga.lv/lat/galerijas/video/3-konkursa-koru-selfijs-dalibnieki#4 )Piedalījāmies arī gājienā. Skolotājas gan apmeklēja, gan arī dziedāja meistarklasēs, kas tika organizētas olimpiādes laikā. Vērojām arī citu kolektīvu uzstāšanās un bagātinājāmies pieredzē. Vēl tikai šovakar aicinām visus uz Arēnu Rīga, kurā dziedāsim jauniešu koru programmā Olimpiādes noslēguma koncertā!

Paldies kora meitenēm un skolotājām par ieguldīto darbu! Un veiksmi arī turpmāk!

 

Inga Cimiņa