Skolēnu pils koris „Accolada” svin 25 darba gadu jubileju

27. oktobrī plkst.15.00 Latvijas Universitātes Lielajā Aulā koris „Accolada” ar skaistu koncertu atzīmēs savu 25 darba gadu jubileju. Ieeja koncertā bezmaksas. Koncertā piedalīsies Tautas deju ansamblis „Uguntiņa”, Gatčinas pilsētas jauniešu koris „Varavīksne” (Krievija, Ļeņingradas apgabals). Koncertā koris „Accolada” izpildīs populārākos skaņdarbus no koncertprogrammām, kas izskanējušas 25 gadu laikā.

Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” koris “Accolada” dibināts 1988.gadā. No nelielas talantīgu zēnu un meiteņu grupas tas ir izaudzis par nozīmīgu, vērā ņemamu muzikālu kolektīvu, kurā apgūst dziedāšanas mākslu un koncertē 90 bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 20 gadiem. Jaunie dziedātāji apgūst un koncertos izpilda klasisko, garīgo mūziku, latviešu, krievu, citu tautu dziesmas, kā arī daudzu valstu komponistu orģinālmūziku. Kora dibinātāja, tā vadītāja ir talantīgā diriģente Oksana Čerkasova, koncertmeistare visus šos gadus – Tatjana Zorina.

Koris “Accolada” ir apbalvots ar Sergeja Radoņežska medaļu par īpašu ieguldījumu pareizticīgo baznīcas izaugsmē, ir saņēmis Latvijas pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra svētību kā vienīgais Latvijas koris, kurš piedalās visievērojamākajos Latvijas pareizticīgo baznīcas svētkos galvenajās Rīgas pareizticīgo baznīcās.

Ar izciliem panākumiem un nedalītu klausītāju atsaucību koris ir uzstājies gan Latvijas koncertzālēs, skolās, gan ieguvis godalgotas vietas starptautiskajos konkursos, festivālos: Šveicē, Itālijā, Horvātijā, Ungārijā, Krievijā, Ukrainā, Polijā.

 

Koris piedalās dažādos mazākumtautību muzikālos pasākumos, Skolu jaunatnes, Vispārējos Latviešu Dziesmu un deju svētkos. Koris demonstrē patiesu cittautiešu integrāciju Latvijas kultūrā un sabiedrībā.

Valdis Egle,

Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils”

Direktora vietnieks

waldisegle@gmail.com