Nometne „Tieši tā, kā mums patīk!”

DSC05932Sporta tūrisms ir daudzpusīgs sporta veids, kas iekļauj daudzu citu sporta veidu teorētiskās un praktiskās zināšanas un prasmes, piemēram, orientēšanos, kāpšanas sportu, vieglatlētiku utt. Kā arī veicina dažādas dzīvei noderīgas prasmes, piemēram, sociālās prasmes, patstāvību, apgūstot specifiskas āra dzīves iemaņas gan pārgājienos, gan nometnēs – dzīvošanu teltīs, ēst gatavošanu āra apstākļos.

Mainoties LR likumdošanai mainījās arī nometnes – dzīvošana kempingos, gatavus ēdienus pieveda ēdināšanas firmas. It kā vienkāršāk, bet izpalika tik ļoti daudz no iepriekš minētajām prasmēm, kā arī nometnes izmaksas palika daudz dārgākas. Pēc ilggadējo audzēkņu lūguma pēc „vecajām-labajām” nometnēm, un konsultējoties ar vairākām valsts institūcijām tika nolemts organizēt kārtīgu tūrisma nometni. Tā veidojās nometnes nosaukums „Tieši tā kā mums patīk!”

 

Sporta tūrisma pulciņu audzēkņu nometne notika 7 dienas jūnija mēneša vidū ūdenstūrisma apmetnes vietā „Kvēpene”, Raiskuma pagastā, Pārgaujas novadā. Kārtīga lauku apstākļu nometne – dzīvošana teltīs, ēst gatavošana uz ugunskura. Jāpiemin, ka tuvākās mājas gandrīz 2 kilometru attālumā, bet tuvākais veikals vismaz 4 kilometru attālumā. Protams, regulāri tika iepirkta svaiga pārtika un dzeramais ūdens.

 

Nometnes laikā notika gan tūrisma nodarbības – tūrisma šķēršļu joslu pārvarēšana (augstās un zemās virves), orientēšanās nodarbības, tūrisma pārgājiens uz Raiskuma ezeru, kā arī mazāki pārgājieni uz slaveno Kvēpenes ozolu un avotu. Nometnes dalībnieki pozitīvus piedzīvojumus guva piedaloties stacionāro augsto virvju parkā „Ozolkalns”, uz kuru lai nokļūtu no „Kvēpenes” vajadzēja pārcelties pāri Gaujai ar laivu. Nometņotāji vakaros piedalījās dažādās tradicionālās un netradicionālās sporta spēles, nakts spēlē un vienkārši – baudot vakaru pie kopējā ugunskura.

 

Inga Liepiņa, nometnes vadītāja,

BJC „Rīgas Skolēnu pils” sporta tūrisma pulciņa

Interešu izglītības skolotāja

www.rsp.lv

I.Liepina@riga.lv