Bērnu jogas grupa “BINDU”

Nodarbība ilgst 1 – 2 akadēmiskās stundas (ar pārģērbšanos un nodarbības tēmas izrunāšanu). Katru mēneša pēdējā piektdienā plānots tējas dzeršanas rituāls.

Joga (tulkojumā no sanskrita valodas “savienošanās vienā veselā”, jeb “harmonija”, “līdzsvarošana”) veicina prasmi tikt galā ar stresa situācijām, bailēm un iekšēji grūti pārvaramām emocijām, kā arī veicina fizisko un garīgo veselību.
Jogas praktizēšana dod iespēju labāk iepazīt savu organismu un tā spējas, sniedz lielāku pārliecību par saviem spēkiem.

Jūsu bērniem ir iespēja apgūt prasmi relaksēties, koncentrēties, līdzsvarot ķermeņa un prāta funkcijas, pareizi elpot, koordinēt sevi, harmoniski kustēties, būt izturīgiem.

Nodarbībās audzēkņi spēles veidā apgūst kustības, kuras veicina ķermeņa plastiskumu, lokanību, izturību, atbrīvotību; mācās atdarināt zvēriņu plastiku, izmantojot Ha-Tha jogas pozas (asanas) un pozu virknes (vinjāsas), iepazīstas ar ētiskajiem un morālajiem jogas principiem, kuri disciplinē ķermeni un prātu.

Audzēkņi, izmantojot nodarbībās iegūtās prasmes, kopā ar pedagogu Tatjanu Bindi (aktrisi un jogas pasniedzēju) veido priekšnesumus – dinamiskas meditācijas, jeb jogas paraugdemonstrējumus, uz kuriem aicina savus vecākus un draugus, un jebkuru interesentu, lai parādītu apgūto kustības plastiskumu un uzstāšanās prasmes.

Vecākiem tiek sniegtas konsultācijas, kā uzlabot bērna imūnsistēmu, stāju un pareizi veidot ēdienkarti.

Papildus informācija: tbinde@edu.riga.lv