„DAŽĀDĀS PASAKAS” TEĀTRĪ „ZĪĻUKS”

Shmule.MuleTeātrī „Zīļuks” ir tapušas divas jaunas kustību izrādes „Šmule – mule” un „Glābējsilīte”, kuras ir lielisks papildinājums jau iepriekš iestudētajām kustību izrādēm „Alvas zaldātiņš”  un „Četras balsis”. Visas četras kustību izrādes ir apvienotas vienā izrādē „Dažādās pasakas”, un katra no tām deju valodā izstāsta savu aizraujošo stāstu.

Izrādes būs skatāmas 2013. gada 23. februārī plkst. 12:00 Rīgas Skolēnu pilī, K.Barona ielā 99.Plkst. 12:00 Pasaka par DARBIEM UN NEDARBIEM „Šmule – mule”. Kustību izrāde bērniem par meiteni, kura negribēja mazgāties.

Plkst. 12:25 Pasaka par MĪLESTĪBU „Alvas zaldātiņš”. Izrāde bērniem un pieaugušajiem. Kustību izrādes pamatā ir Pētera Plakida simfoniskais skaņdarbs „Nelokāmais alvas zaldātiņš”, kas veidots pēc H.K.Andersena pasakas. Tā ir pasaka par Zaldātiņu, kurš nebaidās nedz no ūdensžurkas, ar kuru tiekas aci pret aci, nedz no lielās zivs, kura viņu aprij, nedz no divkaujas, kurā cīnās par savu mīlestību.

Plkst. 12:35 Pasaka par DRAUDZĪBU „Četras balsis”. Izrāde bērniem un pieaugušajiem. Ja pēkšņi Tev nav ko teikt, jo nevari atrast pareizos vārdus, – pieskaries! – un Tevi noteikti sapratīs. “Draugi ir kā zvaigznes – ne vienmēr tos var redzēt, bet tie vienmēr ir Tev blakus.” (Itāļu sakāmvārds).

Plkst. 13:00 Pasaka par CERĪBU „Glābējsilīte” („Baby box”). Izrāde jauniešiem un pieaugušajiem. Kad pazūd pamats zem kājām, katrs ir pelnījis atbalstu. Nepaejiet garām. Mēs nevaram izmainīt pagātni, bet mēs varam uzņemties rūpes par kāda nākotni.

Kustību izrāžu horeogrāfe ir Liene Stepena, tērpu māksliniece – Agne Mennika, teātra „Zīļuks” mākslinieciskā vadītāja – Laura Paegle.

Izrādes notiek „Rīgas Skolēnu pils” teātra zālē, 3. stāvā

Biļešu cenas: bērniem Ls 1.00 , pieaugušajiem Ls 2.00

Jaunās izrādes ir iekļautas arī Rīgas amatierteātru festivāla „Rīga spēlē teātri” repertuārā, kas būs skatāmas 2013. gada 2. martā Rīgas Skolēnu pilī: plkst. 13:00 „Šmule – mule”, plkst. 13:30 „Glābējsilīte” („Baby box”).

Papildinformācija: Zane Goiževska – teātra „Zīļuks” projektu vadītāja, tālr. 27006023

www.rsp.lv, http://www.iksd.riga.lv/public/51467.html

 

DazadasPasakas_afisa_rsp3