TDA „Uguntiņa” priecē skatītājus Liepājā

Sestdien, 4. februārī, pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības namā uz tradicionālo tautas deju festivālu “Sadancojam Liepājā” Liepājas tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansamblis “Rucavietis” un tā vadītāja Sandra Blumbaha vienkopus pulcināja dažādu paaudžu tautas deju kolektīvus, lai koncertā “Neturi sveci zem pūra” priecētu skatītājus.

Koncertā interesentiem bija iespēja redzēt vairāk kā 30 dejas, kas ir gan no 2013. gada XV Deju svētku repertuāra, gan pavisam jaunas un neredzētas, kuras pirmo reizi skatītājiem un žūrijai tika atrādītas Latvijas jaunrades deju konkursā Valmierā. No pūra lādes tiks celtas arī dejas, kas pēdējoreiz dejotas pirms 20, 30 un 40 gadiem.

10 kolektīvu un 250 dalībnieku vidū bija arī mūsu TDA „Uguntiņa”, kura kā allaž koncertos piešķīla savu asumiņu izrādot vadītājas Gitas Ūdres straujās un atraktīvās dejas. Mūsējos liepājnieki uzņēmu ļoti silti, atbalstot ar aplausiem un bravo! saucieniem. Pārējo kolektīvu dejotāji paši ar interesi vēroja tieši TDA “Uguntiņa” dejas, kas tapušas, izmantojot populāro mūziku.

Fotogalerija: http://www.rekurzeme.lv/news/media.html?xml_id=44599&m_type=photos

Iveta Freimane, Skolēnu pils direktora vietniece

http://tdauguntina.lv

www.rsp.lv

http://twitter.com/TDA_Uguntina

http://www.draugiem.lv/www.rsp.lv

http://www.facebook.com/pages/TDA-Ugunti%C5%86a/134915223188901