Floristikas pulciņa un dāvanu darbnīcas „Ideja” audzēkņu aktīvais rudens

Floristikas pulciņa un dāvanu darbnīcas „Ideja” audzēkņi apgūst teorētiskās un praktiskās iemaņas ne tikai nodarbībās, bet arī mācību ekskursijās.

Mācību gadu uzsākot, audzēkņi devās uz Bulduriem, kur Dārzkopības vidusskolā apskatīja dekoratīvos stādījumus un krāsņo puķu kolekcijas, bet skolēnu rudens brīvlaikā 29.oktobrī mums bija vairākas organizētas ekskursijas – devāmies uz Nacionālo Botānisko dārzu Salaspilī un Latvijas Dabas muzejā iepazināmies ar „Ķirbju kolekciju”, un Rīgas Jauno Tehniķu centrā uz izstādi „Gardumi svētku galdam”.

Ķirbju izstāde bija ļoti interesanta – kādi tik tie bija! Tievi un ļoti gari, lieli un apaļi, mazi un ragaini, un vēl un vēl! Un nosaukumi cits par citu daiļrunīgāki – „Rozā banāns” („Pink banana”), „Olu ķirbīši” (kā baltas zosu olas), medus, riekstu ķirbis un citi. Un ķirbji ar izliektiem kakliem kā pīlēm vai gulbjiem – „Līkkakla ķirbis”. Un vesela istaba ar degustācijas galdiem…

Pēc ķirbju apskates devāmies īsā pastaigā gar kanālmalu, lai iepazītu kokus un krūmus pašā Rīgas centrā – krāsainas kļavas, bārbeles, asinszāles, „degoši miķelīši” un visbeidzot arī solītais „Ginka koks”, kura dēļ šis gājiens tika iecerēts. Ginkam ir ļoti īpatnējas eiras formas lapas, tas ir aizsargājams un rets koks.

Pēc pastaigas un skaisto rudens skatu baudīšanas Rīgas centrā, dodamies apskatīt floristikas darbu izstādi „Gardumi svētku galdam, kuru organizē Rīgas Jauno Tehniķu centrs. Tur mūs apņem svētku gaisotne – milzīgs galds telpas vidū ar tortēm, picām, sāļajiem asorti un dažādiem kārumiņiem. Kā tik te nav ! Tējas kūkas un Napoleona kūkas, saldējums, tiramisu un „suši” austrumu gaumē, sēnes un zivis un „šokolādes pasaka” un šokolādes asorti, un „kokosa cepumi ar rozīnēm” un daudz daudz citu gardumu.

Atpakaļ uz mājām dodamies labā garastāvoklī un nevis ar autobusu, bet ar tramvaju, jo tas brauc pa citu maršrutu! Arī Rīgā ir ļoti interesanti!

Tā savu mācību darbu ar interesantām un daudzveidīgām aktivitātēm ārpus klases telpām dažādo floristikas pulciņa un dāvanu darbnīcas „Ideja” audzēkņi.

Aicinām arī Jūs apmeklēt dažādus pasākumus un braukt ekskursijās!

FLORISTIKAS PULCIŅA un DĀVANU DARBNĪCAS „IDEJA”

skolotāja SARMĪTE HIPPE, Telefons: 29372183

e-pasts : sarmitehi@inbox.lv, www.rsp.lv