Kamerkoris TONIKA un Koklētāju ansamblis AUSTRIŅA sekmīgi īstenojuši Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas #kultūrELPA projektu “Kultūrizglītības programmu jauniešu amatierkolektīvu repertuāra papildināšana”.

Meiteņu kamerkora TONIKA vadītāja Inga Cimiņa saka lielu paldies komponistei Irīnai Mihailovskai, kas radījusi latviešu dainu ciklu korim un koklētāju ansamblim “Aiz Daugavas vara dārzs”, kura pirmās trīs daļas bijusi iespēja apgūt un ierakstīt video #kultūrELPA projekta ietvaros.
Kori un Koklētāju ansambli saista ilga draudzība, jo pirmkārt, daudzu gadu garumā tos vieno kopīgas mājas – Rīgas Skolēnu pils. Otrkārt, abu kolektīvu vadītājas Inga Cimiņa un Iveta Tauriņa ir ideju un darbības cilvēki, kas bieži organizējušas kopīgu muzicēšanu gan mājās, tepat Latvijā, gan dodoties kopīgos koncertpiedzīvojumos Šveicē vai Francijā. Treškārt, sagadījies tā, ka abi kolektīvi varētu atzīmēt kuplas jubilejas, ja vien šodienas epidemioloģiskā situācija to ļautu. Un tāpēc gluži likumsakarīga bija abu kolektīvu vadītāju ideja par kopīga jaundarba iestudēšanu, kas īstenota pateicoties Ingas Cimiņas uzrakstītajam un VKKF līdzfinansējumam iesniegtajam projektam.

Padarītais skanēs un priecēs mūs vēl ilgi! Par to paldies sakām gan kolektīvu pedagogiem un dalībniekiem, gan video ierakstu, kas tapuši aizvadītā gada nogalē, veicējiem Kārlim Zvejniekam (audio) un Jānim Romanovskim (video).

TONIKAS un AUSTRIŅAS vadītājas, dalībnieki, koncertmeistares un vokālās pedagoģes ar nepacietību gaida to brīdi, kad varēs pilnā sastāvā tikties, svinēt un klausītājiem klātienē atskaņot visu Irīnas Mihailovskas latviešu dainu ciklu!

Materiālu sagatavoja Kristīne Lāriņa,

BJC “Rīgas Skolēnu pils” izglītības metodiķe