Kauņas rudens sudraba un zelta krāsās

Aizvadītajā sestdienā RSP dambretes pulciņa audzēkņi devās atbildes vizītē pie Kauņas sporta skolas jaunajiem dambretistiem, kas septembra sākumā piedalījās Rīgā notikušajā J.Rimšas piemiņas turnīrā. Tradicionālajā jauniešu turnīrā 64 lauciņu dambretē “Kauņas rudens” pulcējās spēcīgākās Lietuvas jauniešu vienības no septiņām Lietuvas pilsētām. Komandu sastāvos bija 3 dalībnieki (vismaz viena meitene) un sacensības risinājās trijās vecuma grupās ar komandu ieskaiti.Apvienotajā junioru un kadetu grupā PSR komanda – Ilmārs Galanskis, Artūrs Reiziņš un Arta Niedra ieguva  2. vietu aiz Kauņas junioriem, bet Ilmāram Galanskim – 1. vieta individuālajā vērtējumā.

Minikadetu grupā (U-13) mūsu komandai – Elīna Krūze, Evija Vanaga un Laine Kreitāle – vienāda punktu summa ar Šauļu dambretistiem, un tikai pēc papildrādītājiem uzvarētāju kauss pienācās lietuviešiem, atstājot RSP komandu otrajā vietā, taču individuālajā vērtējumā – Elīnai Krūzei 1. vieta un Elvijai Vanagai – 3. vieta.

Jauno cerību (U-10) turnīrā mūsu varākkārtējie Latvijas komandturnīru uzvarētāji – Simona Brokāne, Kārlis Ozols un Aleksandrs Černovs atzina divu Lietuvas komandu – Kauņa – 1 un Šauļi – 2 pārākumu, paliekot trešajā vietā. Simonai Brokānei 2. vieta individuālajā vērtējumā. Šajā grupā veiksmīga starptautiskā debija izdevās Rīgas Lietuviešu vidusskolas dambretistiem, kas pēc tikai mēnesi ilgiem treniņiem spēja ierindoties 11. vietā 18 komandu vērtējumā.

Māris Mitenbergs, dambretes pulciņa skolotājs