Par konkursu Ventspilī vai kā 1+3=2

Ar nākotni Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” Elektronikas pamatu un robotikas pulciņš vienmēr bijis draugos, tāpēc ar patiesu prieku 2019.gada 8.februārī piedalījāmies Ventspils Jaunrades nama organizētajā 6. Latvijas un ārvalstu skolēnu atklātajā radioelektronikas konkursā – praktikumā, jo Ventspils, kā zināms, ir pilsēta ar rītdienu. Šis konkurss ir īpašs ar to, ka dalībnieki startē komandā, pie kam viens dalībnieks ir no jaunākās, otrs – no vecākās grupas. Izveidot komandu nemaz nav tik vienkārši!

Pavisam konkursā piedalījās 24 komandas no Maskavas, Klaipēdas, Ludzas, Jūrmalas, Liepājas, Kuldīgas, Jelgavas un Rīgas. Katram dalībniekam bija jāveido sava shēmas daļa, un tikai savienojot kopā abu dalībnieku saliktās shēmas, tika iegūta strādājoša iekārta – LED vadības modulis ar diodēm, kurām jāmirgo noteiktā secībā un infrasarkano ataru atslēga. Ja ierīce darbojās, tad dalībnieki saņēma papildus punktus.

Mūsu jaunākā komanda savā grupā ieguva 1.vietu, vecākā – 3.vietu. Kopumā iestāžu vērtējumā Rīgas Skolēnu pils ieguva 2.vietu, jo tiek summēti abu komandu iegūtie punkti. Tātad 1+3=2!

Dalībniekiem un skolotājiem bija iespēja apmeklēt arī planetāriju un „Hansa Matrix” elektronikas ražotni. Kā interesantu piedzīvojumu atcerēsimies brīdi uz tilta, kad tam pa apakšu izbrauca kuģis. Tiltam tad bija jāatveras.

Konkurss notika augstā līmenī un draudzīgā gaisotnē. Paldies organizatoriem un atbalstītājiem par dāsnajām balvām, un gatavosimies nākamajam konkursam!

Informāciju sagatavoja:
Jānis Ozols-Ozoliņš
jozols4@edu.riga.lv
Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils”
Elektronikas pamatu un Robotikas pulciņa interešu izglītības skolotājs
www.rsp.lv
www.facebook.com (Bjc Rīgas Skolēnu Pils)
www.youtube.com (kanāls – Rīgas Skolēnu pils)