Siguldas Robotu kauss

Pagājušajā gadā Radioelektronikas pulciņš LETERAs rīkotajā Elektronikas pulciņu atbalsta konkursā saņēma 3 apmācības komplektus un Minisumo robotus no „RoboNest”. Tie ir visai moderni roboti Sumo cīņām. Sākumā tiem ir Demo programma, vēlāk to var pilnveidot.

Iespēja izmēģināt robotus bija 27.februārī „Siguldas Robotu kausā”. Tās ir plašas un labi noorganizētas sacensības gan klasiskajiem, gan Lego robotiem minisumo, līnijsekošanā un Folkrace disciplīnās. Sacensību ietvaros notika arī elektronikas pulciņu darbu izstāde.

 

Skolēnu pils komandai dalību var uzskatīt par veiksmīgu – ar Raita Kriķa uzlaboto programmu 33 robotu konkurencē Niks Apenītis ieņēma 9. vietu. Pašam autoram programma bija vēl pilnīgāka, tāpēc robotam dažreiz no pārkaršanas (robotiem tāpat kā cilvēkiem domāšana prasa daudz enerģijas) gadījās kļūmes. Sacensību līmenis ir augsts, reizēm cīņa beidzas pāris sekundēs. Lego roboti ir jūtami lēnāki – to cīņa dažreiz atgādina atdzīvojušos dinozauru vai eksotisku kukaiņu darbības. Pulciņu darbu izstādē Mārtiņa Jekimova „Amatnieka akustiskais agregāts”, ko prezentēja Niks Apenītis, saņēma vienu no godalgām un dāvanu karti 30 Euro vērtībā. Vēl komandā bija Oskars Lācis, Modris Kulešs un Aleksandrs Borozdins.

 

Informāciju sagatavoja:

Jānis Ozols – Ozoliņš, radiojanis@inbox.lv

Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils”

Radioelektronikas pulciņa interešu izglītības skolotājs